Μπισκοτάκια Κανέλας

Υλικά

200 γρ Σπορέλαιο
100γρ ελαιόλαδο
250γρ Ζάχαρη
1 κγ μαγειρική σόδα
300 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κγ κανέλα
1 κιλο αλεύρι
2 κγ μπεικιν παουντερ

Για απο πάνω
2-3 κγ ζάχαρη
1 κγ κανέλα

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ χτυπάμε σπορέλαιο , ελαιόλαδο, ζάχαρη.

Διαλύουμε την μαγειρική σοδα σε  300 γρ χυμο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κανέλα , και σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπεικιν πάουντερ.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μερικά κομμάτια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι και κόβουμε με ενα ποτήρι.

Τα μπισκότα μας θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο.
Αμα τα θέλουμε πιο μαλακά τα κόβουμε πιο χονδρά η ψήνουμε λιγότερη ωρα.

Για απο πάνω
Ανακατεύουμε την ζαχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το πάχος και ποσο σκληρά η μαλακά θα θέλουμε.

ΠΗΓΗ: Aly Cherie

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ