Ρεβύθια τραγανά στο φούρνο

Για ένα καθημερινό απεριτίφ ή ένα σνακ που κόβει την πείνα, ετοιμάστε αυτά τα λαχταριστά τραγανά ρεβίθια… μια vegan συνταγή, πολύ εύκολη στην προετοιμασία! Πολύ λίγα υλικά χρειάζονται για αυτό το νόστιμο σνακ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα, ή μαγειρεμένα από εσάς, το σημαντικό είναι να στραγγίζονται καλά πριν τα καρυκευτούν: το αλεύρι στην πραγματικότητα χρησιμεύει για να απορροφήσει όλο το νερό που καλύπτει τα ρεβίθια, μόνο έτσι θα αποκτήσετε μια τραγανή υφή Πραγματικά απολαυστικό.

Υλικα

Ρεβύθια προμαγειρεμένα (καλα στραγγισμένα) 250 γρ
Αλεύρι 00 10 γρ
Πάπρικα γλυκιά 1 κουτ
Θυμάρι ξερό 1 κουτ
Δεντρολίβανο αποξηραμένο 1 κουτ
Αποξηραμένη ρίγανη 1 κ.γ
Αλάτι μέχρι τη γεύση
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα ρεβίθια
Ρίχνουμε τα καλά στραγγισμένα ρεβίθια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέστε την πάπρικα
Τα καρυκευουμε κατά βούληση με τα αρωματικά βότανα, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά + 10 λεπτά στο γκριλ. Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Εξαιρετικό απλό και τραγανό

Σημείωση: Τα τραγανά ρεβίθια είναι εξαιρετικά για να τα απολαύσετε μόνα τους, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε μια σαλάτα ή ένα μπολ με ρύζι. 

Enza Di Matteo

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια με τσουρέκι και νουτέλα
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμέλα σε ταψί