Συστατικά
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
½ φλιτζάνι ημίγλυκα μίνι τσιπς σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμους. Στρώνουμε τη φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού.
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι,
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,
¼ φλιτζάνι κακάο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αναμείξτε το ζεστό νερό, το ηλιέλαιο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τη βανίλια και το αυγό και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
1 φλιτζάνι ζεστό νερό,
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί,
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,
1 μεγάλο αυγό
Προσθέστε ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολατας στο μείγμα λαδιού και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τα χαρτινα κυπελακια σε μια φόρμα με 12 μάφινς. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στα κυπελακια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που μπαίνει στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα απο την φορμα.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.