Στραπατσάδα (Μενεμέν) είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η Στραπατσάδα είναι εξαιρετικά νόστιμη όταν σερβίρεται με σπιτικό ζεστό ψωμί. Τέλεια ομελέτα αναμεμειγμένη με ζουμερές ντομάτες και πράσινες πιπεριές, αυτό το πιάτο μπορεί να είναι έτοιμο σε 20 λεπτά ή λιγότερο. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση:
- Ελαιόλαδο (ή βούτυρο) καλής ποιότητας: 2 κουταλιές της σούπας
- Πράσινες πιπεριές σε φέτες (ή μακριές πράσινες πιπεριές): 4
- Ντομάτες (τριμμένες ή ψιλοκομμένες): 5
- Πελτές ντομάτας (προαιρετικά): 1 κουταλιά της σούπας
- Κόκκινο τσίλι (προαιρετικό): 1
Για το γλυκό:
- Αυγά (ελαφρά χτυπημένα): 4-6
Για την επικάλυψη:
- Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας τη βάση λαχανικών.
Τοποθετήστε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ελαιόλαδο.
Προσθέστε τις πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας (αν χρησιμοποιείτε) και μαγειρέψτε για ένα λεπτό πριν προσθέσετε το τσίλι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το αλάτι, ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Μαγειρέψτε τα αυγά απαλά μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Όταν τα αυγά μόλις δέσουν, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα για να διπλώσετε τη σάλτσα ντομάτας στα αυγά και ανακατέψτε απαλά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όσο τα αυγά είναι μισοψημένα καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται στη σάλτσα μέχρι να τη σερβίρετε. Η Στραπατσάδα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή Απόλαυση
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 0 ώρες/λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του κόκκινου τσίλι ή να προσθέσετε λίγο μπούκοβο. Συνδυάστε τη Στραπατσάδα με σπιτικό ψωμί για ένα τέλειο πρωινό.
Για να γίνει η Στραπατσάδα πιο κρεμώδης, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος στα αυγά πριν τα ρίξετε στη σάλτσα ντομάτας. Δείτε και άλλες συνταγές για πρωινό.
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγη φέτα ή κασέρι κομμένο σε κύβους, αφού αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Δείτε ιδέες για γεύματα με αυγά.











