Μπριζόλες με σάλτσα στην κατσαρόλα

Οι Μπριζόλες με σάλτσα στην κατσαρόλα είναι ζουμερές και νόστιμες και γίνονται λουκουμάκι με μια πραγματικά υπέροχη σάλτσα που φτιάχνεται από τους νόστιμους χυμούς της. Η σάλτσα της υπέροχα δεμένη, παχύρρευστη, μελωμένη, γυαλιστερή και συναρπαστική με την πρώτη ματιά.

Υλικά

4 μπριζόλες

για μαριναρισμα
παπρικα
δενρολίβανο
αλατι
πιπερι

Εκτέλεση

Καρυκευστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές: λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και δεντρολίβανο.
Αφήστε το κρέας στη μαρινάδα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Τηγανίστε το κρέας για λίγο σε ένα τηγάνι σχάρας
Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε μία κατσαρόλα και προσθέστε 300 ml ζεστό νερό
Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά
Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε νερό
Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπάρμπεκιου, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ και 100 ml νερό σε ένα μπολ
Περιχύστε το κρέας και θα μας δώσει την τέλεια σάλτσα

Δείτε το βίντεο της συνταγης Kuhinja za 10

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριζόλες στο τηγάνι με κρεμμύδια

Συστατικά

1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας ή Σάλτσα Worcestershire (θα την βρείτε σε σκλαβενίτη)
1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
3 κομμάτια κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
1 φλιτζάνι νερό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας σε σάλτσα σόγιας, λεμόνι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για τουλάχιστον 1 ώρα. Σημείωση: μαρινάρετε όλη τη νύχτα για καλύτερο αποτέλεσμα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα μισά κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνω στην άκρη
Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από το μοσχάρι. Αφήστε το στην άκρη. Τηγανίζουμε το κρέας στο ίδιο τηγάνι όπου τηγανίστηκαν τα κρεμμύδια για 1 λεπτό ανά πλευρά.
Αφαιρέστε από το τηγάνι. Αφήνω στην άκρη

Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειάζεται. Σοτάρουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα ωμά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα και το νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση.
Προσθέστε το κρέας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σημείωση: Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται.
Καρυκεύουμε με αλεσμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι όσο χρειάζεται. Από πάνω ρίχνουμε τηγανητά κρεμμύδια.
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τηγανιτές πατάτες. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ephraim Jacinto

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα νόστιμες “μπριζόλες μελιτζάνας”. Καλύτερες από το κρέας!
Επόμενο άρθροΣουφλεδάρα με ταλιατέλες και ζαμπόν και χωρις κρέμα γάλακτος