Στριφτά ντόνατς με ρούμι😚
Τα Twist donuts ή Στριφτά ντόνατς ή λουκουμάδες παραλίας σε σχέδιο πλεξούδας είναι ένα κολατσιό για την παραλία πολύ νόστιμο και ξεχωριστό
Υλικά
450 γρ. αλεύρι 00
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
70 γρ. ζάχαρη
1 φιαλίδιο αρωματικό ρούμι 2 ml
1 ολόκληρο αυγό
8 g φρέσκια μαγιά μπύρας
200 ml χλιαρό γάλα
300 ml ηλιέλαιο
Ζάχαρη κατά βούληση
Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτετε το αυγό, τη ζάχαρη, το ρούμι και το βούτυρο, ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνετε
μέχρι να γίνει λείο, σκεπάζετε με ένα πανί και αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Σχηματίζετε με τη ζύμη κυλίνδρους σε κοτσίδες και τις βουτάτε σε λάδι που βράζει, τις τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν,
τις βγάζετε από το λάδι, τις βουτάτε στη ζάχαρη και τις απολαμβάνετε ❤️
Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ντονατς με Σοκολάτα
Υλικα
Ζύμη:
400g αλεύρι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό, 1 κρόκος αυγού,
200 ml γάλα,
30g ζάχαρη,
40g βούτυρο,
20g φρέσκια μαγιά
Κρέμα σοκολάτας:
25g κορν φλαουρ,
20g ζάχαρη,
50g σοκολάτα μαγειρέματος,
30g βούτυρο,
20g κακάο ψησίματος,
100ml γάλα,
200ml κρέμα γάλακτος,
Εκτέλεση
Στο μπολ ενός μιξερ ρίχνουμε το γάλα,μαγια,ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι, αυγά, αλάτι, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα
της ζύμης προσαρμοσμένο στην μηχανή μας.
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε την ζύμωση για 15-20 λεπτά
μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.
Αλευρώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη και την αφήνουμε 45 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλαουρ , την ζάχαρη το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλατος και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και προσθέστε την σοκολάτα για να και ανακατέψτε για να λιώσει.
Συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει
κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο και την σκεπάζουμε με μια μεμβρανη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτα.
Παίρνουμε κάθε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε οβαλ σχήμα και τα βάζουμε σε πάνω σε χαρτί
ψησίματος οπως βλέπετε στην φωτό και τα σκεπάζετε για 30-45 λεπτά.
Ζεσταίνεται σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο 3-4 εκ σε ύψος.
Ρίχνουμε τα ντονατς στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα βγάζουμε
σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει στην άκρη με μιξερ χειρός να αφρατέψει
Κάνουμε μία τρυπα στο ντονατς και γεμίζουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής το εσωτερικό του.
Βουτάμε τα ντόνατς μέσα σε απλή λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ετοιμαααα και υπέροχα
Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ