Ψωμί με γιαούρτι
Απαραίτητα προϊόντα
500 γραμμάρια αλεύρι + 200 γραμμάρια για πασπάλισμα και ζύμωμα
200 γραμμάρια γιαούρτι
10 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
200 ml νερό + 100 αν χρειάζεται
20-30 ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φτιάχνοντας εύκολα σπιτικό ψωμί
Το πρώτο βήμα σε αυτή τη συνταγή για μαλακό σπιτικό ψωμί είναι να αναμίξετε το γιαούρτι με 100 ml νερό.
Aνακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το γιαούρτι.
Ξεκινήστε να ζυμώνετε τη ζύμη, προσθέτοντας νερό και λάδι σταδιακά πρέπει να έχουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πλαστική σακούλα.
Τοποθετήστε το σε φούρνο στον οποίο έχει ανάψει μόνο η λάμπα.
Έτσι η ζύμη φουσκώνει σε σταθερή θερμοκρασία σε δύο ώρες είναι έτοιμο.
Το αδειάζουμε σε αλευρωμένο τραπέζι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε το ψωμί. Πασπαλίζουμε το ταψί με αλεύρι. Βάζουμε το ψωμί, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
από πάνω. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ψήνουμε το ψωμί μας με γιαούρτι σε ζεστό φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
καλό είναι να αφήσουμε το ψωμί να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε.
ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/