Κουφοψωμάκια

Υλικά:

200 ml. γάλα
100 ml. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
25 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
50 ml. λάδι
1 αυγό
1 κουτ αλάτι
Περίπου 450 γρ αλεύρι
Επιλέον:
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και 100 γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί.
Στην αφρισμένη μαγιά προσθέτουμε το λάδι, το αυγό και με τη σταδιακή προσθήκη αλευριού ανάμεικτο με αλάτι, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε να φουσκώσει.
Ανοίγουμε την φουσκωμένη ζύμη σε κρούστα 0,8 εκ. Κόβουμε με ένα ποτήρι I 8-10 εκ. / Απλώνουμε σε καθαρή, πετσέτα κουζίνας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρέστε σε πετσέτα κουζίνας. Ακόμα ζεστό πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τρωγονται με μαρμελάδα, μερέντα για πρωινό
Συμβουλή: Μην τηγανίζετε σε πολύ λάδι.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠολωνικές “Πιρόγες” με πατάτα σύμφωνα με τη συνταγή του Jamie Oliver
Επόμενο άρθροΌταν είσαι στη δουλειά μέχρι τις 6 το απόγευμα και αναρωτιέσαι τι να κάνεις πολύ γρήγορα για δείπνο..