Δείτε Επίσης: Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες
Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου
Συστατικά:
1 κουταλάκι του γλυκού (3g) στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας (25g) ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζεστό γάλα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο ελαφρά
2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας (42g) μαλακό βούτυρο (η μαργαρίνη λειτουργεί επίσης)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (1,5 g) σκόνη σκόρδου (ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο λιωμένο σκόρδο)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι / μαϊντανό
Κατευθύνσεις:
Σε ένα μπολ ανάμειξης: βάζουμε μαγιά, ζάχαρη, ζεστό γάλα, χτυπημένο αυγό, ανακατέψτε για λίγο.
Προσθέστε αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε μαλακό βούτυρο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει υγρό. Προσθέστε αλάτι, σκόνη σκόρδου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή μαϊντανό.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πολύ μαλακή. Περίπου 5 λεπτά.
Πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι όταν διαπιστώνουμε ότι η ζύμη είναι κολλώδης και πολύ μαλακή. Αλλά μην προσθέτετε πολύ αλεύρι (διαφορετικά τα ρολά σας θα είναι σκληρά).
Καλύψτε τη ζύμη για 90 λεπτά.
Μεταφέρετε την ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι εργασίας.
Χωρίστε τη ζύμη σε 10 κομμάτια για μικρά ρολά. Μεγαλύτερα κομμάτια θα είναι λιγότερα από 10 ρολά.
Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε μια στενή λωρίδα και τυλίξτε όπως βλέπετε στην φωτό.
Βάλτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στρωμένο ή λιπάνετε το ταψί.
Καλύψτε ξανά για 30 λεπτά. Βουρτσίστε με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25 λεπτά, να πάρουν χρώμα χρυσό καφέ.
Δείτε Επίσης: Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες
Καλή Επιτυχία