Zουμερά ψωμάκια με ανθότυρο και γλάσο

Υλικά για 20 ψωμάκια:

🔸Ζύμη:
Αλεύρι 420-450 γρ
✅Γάλα/νερό 100 ml (50/50)
✅Ζάχαρη 75 γρ
✅ Μαγιά 25 γρ (ξηρή 8 γρ.)
✅ Αυγά 3 C1
✅ Μαλακό βούτυρο 45 γρ.
✅ Αλάτι 1 κουτ

🔸 Γέμιση:
✅ Ξηρό τυρί ανθότυρο 300 γρ
✅ Ζάχαρη 2 κ.σ.
✅ Ζάχαρη βανίλια 1 κουτ
✅ Κορν φλαουερ 1 κουτ
✅ Αυγό 1/2 τεμ.

🔸Επιπλέον:
✅1 αυγό + 1 κουτ γάλα για το βούρτσισμα
✅ Ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι + ζεστό νερό για γλάσο.

🔸Εκτέλεση

Για την γέμιση
Τρίψτε το τυρί ανθότυρο από ένα κόσκινο, προσθέστε ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, κορν φαλουερ, 1/2 αυγά, ανακατέψτε.

Για το γλασσο
Προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό στη ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε.
Ρυθμίστε την πυκνότητα με νερό.

Μαγείρεμα:

1) Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό μείγμα γάλακτος και νερού, 1 κουτ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι
(από τη συνολική ποσότητα). Αφήστε το να φουσκώσει.
2) Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το μειγμα μαγιας, προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύουμε.
3) Ανακατεύουμε εν μέρει με μαλακό βούτυρο, μετά από το οποίο η ζύμη ζυμώνεται καλά.
4) Είναι απαραίτητο να ζυμώσουμε μαλακή ζύμη για 7-10 λεπτά. Ζύμωσα σε μίξερ.
5) Στρογγυλοποιήστε τη ζύμη, βάζετε σε ένα μπολ αλειμμένο με φυτικό λάδι, σφίγγετε με μεμβράνη, βάζετε σε ζεστό μερος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

6) Όταν η ζύμη φουσκώσει, την χτυπάμε και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.
7) Χωρίζουμε την φουσκωμένη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Πασπαλίζουμε το τραπέζι εργασίας με αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνια στρώση, παχους ρολού 2-3 mm, αλείφουμε με το 1/2 μέρος της γέμισης.
Διπλώστε τις 4 άκρες της ζύμης στο κέντρο (σε φακελο), τσιμπήστε(κλειστε) τις άκρες.
Θα πάρετε ένα μακρύ ορθογώνιο, μπορείτε να την ανοιξετε κατά μήκος με έναν πλάστη, μακρύνοντας τη ζύμη.

8) Στη συνέχεια κόψτε σε 10 λωρίδες, κάθε μια στρίβοντας αρκετές φορές.
9) Κάντε το ίδιο με το δεύτερο μέρος ζυμης.
10) Βάλτε τα τελειωμένα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος σε μικρή απόσταση το ένα από
το άλλο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο, αφήστε το.
11) Λιπάνετε τα ψωμάκια με γλάσσο αυγών και γάλακτος.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 γρ μέχρι να ροδίσουν για 15-20 λεπτά.
Εστιάστε στα χαρακτηριστικά του φούρνου σας.

Περιχυνουμε τα κρύα ψωμάκια με το γλασσο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από εδώ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο…αυτές οι μελιτζάνες θα σας μείνουν αξέχαστες
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με λουκάνικα και τυρια