Τα ζαμπονοτυροπιτάκια αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για σνακ ή ορεκτικό, αφού συνδυάζουν αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Εγώ, λοιπόν, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ εύκολη και γρήγορη εκδοχή τους, που με βολεύει πάντα. Ετοιμάζω το μείγμα σε ελάχιστο χρόνο, τυλίγω τα ρολά και τα ψήνω, με αποτέλεσμα να έχω σε λίγα λεπτά ένα πεντανόστιμο και χορταστικό έδεσμα. Μάλιστα, μπορώ να τα φτιάξω και να τα έχω στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης.
Υλικά για τα Ζαμπονοτυροπιτάκια
- 2 αυγά
- 100 ml λάδι
- 100 ml νερό
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- Αλάτι
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτα
- Τυρί τριμμένο
- Ψιλοκομμένο ζαμπόν
- Σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής
Σπάω τα αυγά και ρίχνω το λάδι, το νερό, το γιαούρτι και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάω το μείγμα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνω στην άκρη.
Παίρνω δύο φύλλα κρούστας και τα ανοίγω πάνω στον πάγκο μου. Αλείφω καλά με το μείγμα αυγού ενδιάμεσα, ανάμεσα στα δύο φύλλα, καθώς και πάνω από το δεύτερο φύλλο.
Στη συνέχεια, στην πιο φαρδιά άκρη του φύλλου, απλώνω το τυρί και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το τοποθετώ σε ένα πυρέξ. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το πυρέξ μου με ρολά από τα ζαμπονοτυροπιτάκια.
Κόβω κάθε ρολό σε 4 ίσα μέρη. Τα αλείφω με το υπόλοιπο μείγμα από αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα Ζαμπονοτυροπιτάκια
Για να γίνουν πιο αφράτα τα ζαμπονοτυροπιτάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριών, όπως γραβιέρα ή gouda, μαζί με τη φέτα, για πιο πλούσια γεύση.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και σε αντικολλητικό χαρτί για να μη χρειαστεί να βουτυρώσετε το ταψί.
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ










