Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
1 3/4 έως 2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό προαιρετικά
1 αυγό χτυπητό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Ξεπαγώστε τη ζύμη και ξετυλίξτε την. Ριξτε αλεύρι γενναιόδωρα, ώστε να μην κολλάει στην επιφάνεια εργασίας σας.
Κόψτε σε τέσσερις λωρίδες κατα πλάτος και στη συνέχεια 3 λωρίδες κατά μήκος. Κάθε φύλλο ζύμης θα δώσει 12 τετράγωνα, 24 συνολικά μεταξύ των δύο φύλλων.
Εάν χρησιμοποιείτε μαϊντανό, τον ανακατεύετε στην φέτα. Τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας φέτα στο κέντρο της κάθε ζήμης.

Διπλώστε τα τετράγωνα είτε σε τρίγωνα είτε σε ορθογώνια, ανάλογα με την προτίμησή σας. Πιέστε τις άκρες με τα δάκτυλά σας και στη συνέχεια με τα δόντια ενός πιρουνιού για να τα σφραγίσουν καλά (θα πρέπει να σφραγίσουν εύκολα, αλλά αν δεν το κάνουν, μην διστάσετε να το περασετε με αυγό κατά μήκος της άκρης πριν πιέσετε τη ζύμη).


Τοποθετήστε τα τυροπυτάκια στα ταψιά στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και βουρτσίστε με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνετε για περίπου 18 έως 20 λεπτά, γυρίζοντας ταψί από πάνω προς τα κάτω στην μέση του χρόνου ψησίματος,έως ότου οι κορυφές να είναι χρυσαφί.

Αφήστε τα τυροπυτάκια να κρυώσουν ελαφρά σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: mission-food.com

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο Γαλακατομπούρεκο
Επόμενο άρθροΜελόπιτα Σίφνου…το γλυκό της Λαμπρή