Μπομπέτες με κρέμα ή Νουτέλα

Υλικά

500 gr Αλεύρι 00
60 gr Ζάχαρη άχνη
15 gr Μαγιά μπύρας
70 gr Μαλακό βούτυρο
2 Αυγά
175 ml Γάλα ζεστό
50 ml Νερό
1 Ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι.
Nutella ή Μαρμελάδα για γεύση 

1 λίτρο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ.
Διαλύουμε τη μαγιά μπύρας σε χλιαρό νερό μαζί με 10 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε τα πάντα να ξεκουραστούν για
περίπου 20 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και το γάλα λίγο λίγο. Ζυμώνουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και μη κολλώδη ζύμη. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μιξερ βασης, να ανακατέψετε με το γάντζο ).
Τέλος προσθέτουμε ένα κομμάτι το βούτυρο και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε τα πάντα ξανά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΠΟΜΠΕΤΩΝ
Μετά τον πρώτο χρόνο ζύμωσης χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, ανοίγουμε κάθε μέρος με έναν πλάστη και κάνουμε δίσκους με ένα φλιτζάνι ζύμης 8 εκ. περίπου. Βάζουμε τους δίσκους να φουσκώσουν σε δίσκους στρωμένους με λαδόκολλα και τους ξανασκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε το να φουσκώσει ξανά για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ψηλής όψης και όταν πάρει θερμοκρασία, βυθίζουμε 3/4 μπολ τη φορά.
Τα γυρνάμε συνέχεια για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Βγάζετε τις μπομπέτες από το λάδι και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι, όταν κρυώσουν, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής τις γεμίζετε όπως θέλετε στη συνέχεια κυλήστε τα σε ζάχαρη ή άχνη και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Τρίγωνα με γέμιση Καρυδιού
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια μαλακά….για το καφέ ή το τσάι σας