Υλικά:

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
Άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πρώτα έφτιαξα ένα σιρόπι τα έβρασα όλα μαζί για 10 λεπτά, έσβησα και άφησα να κρυώσει.

Για τη ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα έβαλα το νερό, αλευρι, ψιλό σιμιγδάλι,βούτυρο, ζαχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεψα για 4- 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά κι όταν η ζύμη μαζεύτηκε γύρω από την κουτάλα μου απέσυρα από τη φωτιά.
Την άφησα να κρυώσει και πρόσθεσα ένα ένα τ αυγά,χτυπώντας στο μίξερ.
Εγινε μια μαλακή ζύμη και την έβαλα σε κορνε με μεγάλη μύτη.
Με το κορνε πάνω σε τηγάνι με άφθονο ηλιέλαιο εφτιαχνα τουλουμπακια 3-4 εκατωστων(κοβωντας τα με λαδωμένο ψαλίδι και τηγανίσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν πολύ καλά.
Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και καυτά τα βάζω μέσα στο σιρόπι για κανένα πεντάλεπτο…. μέχρι να γίνει η επόμενη τηγανιά περίπου..😉

Έγιναν υπέροχα!!!🥰💖

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΡολάκια με Γέμιση Μήλου
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με Γεύση Πίτσας…Το καλύτερο κολατσιό για το σχολείο