Συνταγή για Τζιγεροσαρμάδες που θα σας μείνει αξέχαστη! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του αρνιού με τα αρωματικά μπαχαρικά και τα μυρωδικά

Υλικά:

1 αρνίσια συκωταριά
1 ποτήρι ξύδι
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα ανά 1/2 κιλό συκωταριάς
2-3 μπολιές αρνίσιες (λεπτές)
Πατάτες, προτηγανισμένες και αλατοπιπερωμένες
1 κρόκος αυγού
Λίγη κέτσαπ
1 ποτήρι νερό
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

Ζεματάμε την αρνίσια συκωταριά για 5 λεπτά σε βραστό νερό(ξαφρίζοντας) με 1 ποτήρι ξύδι.
Την αφαιρούμε, σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε 2 νεροπότηρα ζωμό.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοταρω σε άφθονο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ματσάκια φρ.κρεμμυδακια και μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να μαραθουν .Προσθέτουμε τη συκωταριά ψιλοκομμένη,αλάτι,πιπέρι και πάπρικα.
Ανακατευουμε καλά , προσθέτουμε τα 2 ποτήρια ζωμό κι αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρυζι καρολίνα ανά 1/2 kg.συκωταριας και το υπόλοιπο ματσάκι άνηθο.
Αφηνουμε να κρυωσει.Θα χρειαστούμε 2-3 μπολιες αρνισιες(λεπτες)…τις οποίες έχουμε βάλει 2-3 ώρες σε παγωμένο νερό με ξύδι.
Τις στραγγίζουμε και φτιάχνουμε τους σαρμαδες(εγώ χρησιμοποιώ ένα μπολ για να δώσω το σχήμα).

Σε ταψί με πατάτες που έχω προτηγανισει και αλατοπιπερωσει πρόσθεσα τους σαρμαδες.
Τους αλειψα με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο κέτσαπ και πρόσθεσα 1 ποτηρι νερό.
Έψησα στους 160β.για 35-40 λεπτά να πάρουν χρώμα. Λίγα λεπτά πριν το βγάλω πρόσθεσα και το ασπράδι του αυγου χτυπημένο με λίγο νεράκι και το έριξα

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο
Επόμενο άρθροΤυρομπουρέκια