Τηγανίτες με ζάχαρη
Συστατικά
350 γρ αλεύρι
1 αυγό
120 ml γάλα
65 γρ ζάχαρη
20 ml σπορέλαιο
1 ξύσμα από ένα τριμμένο λεμόνι (βρώσιμη φλούδα)
1 φακελάκι βανιλίνη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Τηγανίζουμε λάδι
Ζάχαρη για κάλυψη
Μέθοδος
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά, μετά το λάδι και ανακατεύουμε και τέλος το γάλα
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
Τώρα προσθέστε το κοσκινισμένο μείγμα αλευριού μέχρι να είναι δυνατό και μετά συνεχίστε με τα χέρια σας
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη (αν είναι πολύ κολλώδης προσθέστε λίγο αλεύρι)
για λίγα λεπτά
Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Παίρνουμε τη ζύμη πίσω και κάνουμε μπαλάκια περίπου 60 γρ
Καλύψτε και αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά. Τώρα, ξεκινώντας από το κέντρο με τα δάχτυλα ανοιχτά και πηγαίνοντας προς τις άκρες για να
σχηματίσετε έναν δίσκο με ένα μικρό χείλος
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και όταν είναι ζεστό ρίχνουμε τις τηγανήτες, θα δείτε ότι μετά από λίγα δευτερόλεπτα το κέντρο των
τηγανιτών θα φουσκώσει γι’ αυτό με την τρυπητή κουτάλα, πρώτα περασμένη στο λάδι που βράζει, την τοποθετείτε πάνω στο φούσκωμα για να το
κατεβάσετε
Γυρίζουμε τις τηγαίτες και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά
Όταν γίνουν όμορφα χρυσαφένια είναι έτοιμα
Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και μετά είναι ακόμα ζεστές στη ζάχαρη άχνη
Είναι έτοιμα 😋