Υλικά

500 ml κεφίρ
1 αυγό
1,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2,5 ποτήρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
φυτικό λάδι

Για σερβίρισμα
μέλι μαρμελαδα κλπ

Εκτέλεση

Το κεφίρ θερμαίνεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσοχή μην βράσει. Χτυπήστε καλά τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε το κεφίρ. Όλα ανακατεύονται καλά.
Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά για να μην μείνει σβώλος. Η σύνθεση πρέπει να είναι αρκετά πυκνή.
Τέλος προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Όλα ανακατεύονται καλά. Η ζύμη αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, έτσι ώστε το κεφίρ να αλληλεπιδρά με τη μαγειρική σόδα.
Όταν παρατηρήσετε φυσαλίδες στην επιφάνεια της ζύμης, μπορείτε να τηγανίσετε. Ρίχνουμε λάδι σε ένα καυτό τηγάνι. Με ένα κουτάλι, βάλτε λίγο από τη σύνθεση αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους, γιατί θα μεγαλώσουν. Τηγανίστε με ένα μικρό μαχαίρι, μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια τους, στη συνέχεια γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Οι τηγαμίτες σερβίρονται ζεστές, με μέλι, μαρμελαδα

Καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΨητά Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλου με ντομάτα, τυρί και ψητές πατάτες…Εάν δεν έχετε άλλες ιδέες, τι άλλο να μαγειρέψετε