Γλυκιές Τηγανίτες με πολέντα!

Υλικά :

200 γρ πολέντα
100 γρ αλεύρι περίπου 0
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγα
την τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι)
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 χούφτες σταφίδες
γάλα
τηγανέλαιο
ζάχαρη άχνη
οι δόσεις μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, στο τέλος η ζύμη πρέπει να έχει την υφή ενός κέικ: μαλακή αλλά όχι πολύ ρευστή.

Εκτέλεση

Πλύνετε, ελέγξτε και στεγνώστε τις σταφίδες. τρίψτε τη φλούδα λεμονιού / πορτοκαλιού.
Βάλτε την πολέντα μαζι με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε αυτό το σημείο αποφασίζετε πόσο γάλα θα προσθέσετε, 1/3 του ποτηριού πρέπει να είναι αρκετό.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και την τριμμένη φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεσταίνουμε το λάδι, που πρέπει να είναι άφθονο.
Για να ελέγξετε αν το λάδι έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ρίξτε ένα κουμπί ζύμης στο τηγάνι: αν τσιτσιρίζει μπορείτε να τηγανίσετε.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το αντίστοιχο ποσο ζύμης και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του καφέ το ρίχνουμε στο λάδι.


Όσο ψήνονται οι τηγανίτες, τις γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι καλες και ζεστά και κρύα.

Καλή Απόλαυση