Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Τρίβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι στον τρίφτη, χρησιμοποιώντας τις μικρές τρύπες για να πάρουμε μια ομοιόμορφη υφή.
Τοποθετούμε το τριμμένο μείγμα σε μια καθαρή πετσέτα και το στραγγίζουμε καλά, πιέζοντάς το πάνω από τον νεροχύτη. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να μην βγουν νερουλές οι τηγανίτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις στραγγισμένες πατάτες και το κρεμμύδι με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ισιώνουμε τη ζύμη με το πίσω μέρος του κουταλιού, σχηματίζοντας λεπτές τηγανίτες διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, σκέτες ή συνοδευόμενες από γιαούρτι, τζατζίκι ή κάποια άλλη σάλτσα της αρεσκείας μας.