Γαρίδες με κριθαράκι

Οι γαρίδες με κριθαράκι είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό. Το κριθαράκι προσθέτει μια υπέροχη υφή και γεύση στις γαρίδες και μπορείτε να το συνδυάσετε με μία σάλάτα για να δώσετε περισσότερη θρεπτική αξία. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά βότανα όπως θυμάρι, δυόσμο ή μαιντανό  για να δώσετε ακόμη περισσότερη γεύση. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι
1 κσ πελτε ντομάτας
2 μικρές ντομάτες σε κύβους
15-20 φρέσκες γαρίδες
1 κούπα κριθαράκι
1 κύβο λαχανικών
2 κούπες ζεστό νερό,
αλάτι και πιπέρι, ρίγανη,κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
Αφαιρούμε και πετάμε το έντερο. Ο μόνος λόγος γι’ αυτή την επέμβαση, είναι ότι συχνά υπάρχουν
εκεί υπολείμματα άμμου

Σε ένα βαθύ τηγάνι καίω το ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι περασμένο στο μουλτι προσθέτω πελτε ντομάτας και
2 μικρές ντομάτες σε κύβους κατόπιν βάζω της γαρίδες μόλις αλλάζουν χρώμα προσθέτω το κριθαράκι με 2 κούπες ζεστό νερό,
αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, κύβο λαχανικών
Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει ( αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερο) τέλος μαϊντανό και ….

Καλή μας όρεξη

H συνταγή είνα τηςYiota Ziaka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες

Γεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες

Σας έχω μια εκπληκτική  συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα γεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες:

Συστατικά:

8 μέτρια καλαμάρια
8 χτένια
8 γαρίδες
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα καλαμάρια: αφαιρέστε το κεφάλι, τα σπλάχνα και το εξωτερικό δέρμα. Τα πλένουμε καλά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση: κόβετε τα χτένια και τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την έτοιμη γέμιση, προσπαθώντας να μην είναι πολύ γεμάτα για να μην σπάσουν κατά το ψήσιμο.
Κλείνουμε το άνοιγμα του καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα για να μην ξεφύγει η γέμιση.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ριχνουμε τα ντοματινια και τα τσιγαριζουμε λιγο.
Τοποθετήστε τα γεμιστά καλαμάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Μόλις ψηθεί το καλαμάρι και τα πλοκαμια τα βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε την γεμιση που πιθανον περισσεψε χτένια και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθούν.
Αραδιάζουμε τα γεμιστά καλαμάρια σε πιατέλα σερβιρίσματος και τακτοποιούμε από πάνω τα χτένια και τις γαρίδες. Τα γεμιστά καλαμάρια και σερβίρονται ζεστά.
Μπορείτε να συνοδεύσετε τα γεμιστά καλαμάρια με συνοδευτικά όπως ανάμεικτη σαλάτα, ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου.

Καλή όρεξη! Αυτή η συνταγή θα σας επιτρέψει να απολαύσετε ένα νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο με μυστικό υλικό για αφράτη και γευστική πίτα!
Επόμενο άρθροΥπέροχο κέικ σοκολάτας: Μια γλυκιά εμπειρία που αγγίζει τον ουρανίσκο!