Υλικά:
500 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση:
Ξεβγάλτε καλά τα συκωτάκια κοτόπουλου και στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα συκωτάκια κοτόπουλου στο μπολ με τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα καρυκευμένα συκωτάκια κοτόπουλου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού στα συκωτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα.
Επιστρέψτε τα σοταρισμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν με τα συκωτάκια και τη σάλτσα.
Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι, πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι
Η συνδυαστική γεύση του χοιρινού με κρεμμύδια και μανιτάρια στο τηγάνι είναι απολαυστική. Το χοιρινό προσφέρει πλούσια γεύση και υφή, ενώ τα κρεμμύδια προσθέτουν γλυκιά και αρωματική νότα. Τα μανιτάρια προσδίδουν πλούσια γεύση και υφή, προσθέτοντας μια ευχάριστη αίσθηση στο πιάτο. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα πλούσιο, γευστικό γεύμα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Γεύση:
- Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση, χάρη στο ζουμερό κρέας, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα γήινα μανιτάρια.
- Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι, ενισχύει το γευστικό προφίλ του πιάτου.
- Η σάλτσα που δημιουργείται από τα υγρά του κρέατος και τα λαχανικά προσθέτει μια νόστιμη υγρασία στο φαγητό.
Συνολικά:
Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο με διάφορες συνοδευτικές επιλογές, όπως ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.
Συνοδευτικά:
- Ρύζι πιλάφι
- Πατάτες τηγανητές ή ψητές
- Ζυμαρικά
- Σαλάτα
Βαθμολογία:
4/5
Συμπέρασμα:
Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα νόστιμο και οικογενειακό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Υλικά
500 gr χοιρινό, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι, σε κύβους περίπου 2 εκ.
3 κρεμμύδια
300 γρ μανιτάρια
1 κγ ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Έκοψα το κρέας σε κομμάτια, το αλάτισα με το αλατοπίπερο και το άφησα για λίγο.
Τηγάνισα το κρέας σε τηγάνι (με καπάκι) με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.
Πρόσθεσα τα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα, μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, 1 ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω.
Αφού έβρασε, μείωσα τη φωτιά από τους 7 στους 5 βαθμούς και συνέχισα το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακινώντας περιοδικά το τηγάνι.
Έμεινε με το λιπος, πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακάτεψα.
Καλή απόλαυση!