Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για την Βάση
400 γρ Μπισκότα στρογγυλά
300 γρ Νουτέλα
150 γρ Χλιαρό Γάλα
1 κουτ γλυκού Στιγμιαίο Καφέ
17 γρ Καστανή Ζάχαρη
Για την Κρέμα
540 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε Σαντιγί
1 βανίλια
300 γρ Τυρί Κρέμα
100 γρ Ζάχαρη άχνη
Για Διακόσμηση
250 γρ Πραλίνα Φιστικιού
Μπισκότα και Κερασάκια
Εκτέλεση
Ξεκιναμε να φτιάξουμε αυτήν την συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μιξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγυ.
Όσο χτυπάμε την σαντιγυ σε ενα μπολ έχουμε το χλιαρό γάλα οπου μεσα προσθετουμε την καστανη ζαχαρη και τον στιγμαιο καφε και ανακατευουμε πολυ καλα. Ετοιμη η σαντιγυ. Σταματαμε το μιξερ και τοποθετουμε την ζαχαρη αχνη και το τυρι κρεμα και συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να εχουμε μια λευκη βελουδινη κρεμα.
Σταματαμε το μιξερ και αφηνουμε στην ακρη μεχρι να την χρειασοτυμε. Ξεκιναμε να φτιαξουμε την βαση για την τουρτα. Παιρνουμε ενα μπισκοτο βαζουμε μια μικρη ποσοτητα νουτελα , καπακωνουμε μ΄ενα μπισκοτο δημιουργωντας ενα σαντουιτς. Στην συνεχεια το βουταμε στο μιγμα του γαλατος με τον καφε και επειτα το βαζουμε σε ενα τσερκι διαμετρο 24 εκ. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να ολοκληρωθει η βαση για την τουρτα. Στα κενα που περισσεύουν μπορειτε να σπάσετε μερικα μπιστκοτα και να τα βαλατε ενδιάμεσα.
Αφου φτιάξετε την βαση για την τουρτα απλωνουμε ομοιόμορφα την μιση ποσοτητα απο την κρεμα που φτιαξαμε. Συνεχζιζουμε και με μια δευτερη στρωησ απο μπισκοτνα τοποθετωντας πανω στην κρεμα. Αφου φτιάξαμε και την δεύτερη στρώση, απλώνουμε ομοιόμορφα και την υπολοιπη κρεμα. Απευθείας φτιαχνουμε την επικαλυψη της τουρτας,παιρνοντας την πραλινα φιστικιου, βαζουμε μια ποσοτητα σε ενα μπολ, την ζεσταινουμε , ελαφρώς και την απλώνουμε ομοιομορροφα στην τουρτα. Βαζουμε την τουρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Καλο είναι να μείνει όλο το βραδυ, για να δέσουν οι γευσεις.