Μπακλαβάς-Σαραγλί

Υλικά:

400 γρ ψιλές κρούστες μπακλαβά
400-500 γρ ξηρούς καρπούς (χοντροαλεσμένα )
150 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι:
750 γραμμάρια ζάχαρη
750 ml νερό
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Οι κρούστες του μπακλαβά πρέπει να είναι πολύ φρέσκες για να τυλιχτούν με αυτόν τον τρόπο, αλλιώς θα σπάσουν και δεν θα δουλέψουν.
Λιώνουμε το βούτυρο, τρίβουμε τα καρύδια και ετοιμάζουμε έναν πολύ λεπτό πλάστη με το οποίο θα τυλίγουμε τις κρούστες.
Αλείφουμε κάθε κρούστα με λίγο βούτυρο και από τη κοντή πλευρά βάζουμε μια χούφτα αλεσμένα καρύδια.
Τυλίγουμε μια φορά την άκρη της κρούστας και μετά βάζουμε τον πλάστη. Αυτό γίνεται για να μην μετακινείτε τα καρύδια όταν τραβάτε τον πλάστη προς τα έξω.

Στη συνέχεια, με τα χέρια σας, φτιάξτε πολύ προσεκτικά την κρούστα του ακορντεόν και τραβήξτε απαλά τον πλάστη.
Τοποθετούμε την κρούστα σε κατάλληλο στρογγυλό ταψί απο το κέντρο προς τα εξω και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γίνουν
οι κρούστες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πήξει το σιρόπι, τέλος προσθέτουμε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το λεμόνι για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι. Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι το ψημένο και ΚΡΥΩΜΕΝΟ μπακλαβά.
Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Ελπίζω να σας αρέσει η πρότασή μου.

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό παγωτό γιαούρτι με σιρόπι βύσσινο: Δροσερή απόλαυση με άρωμα καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λαχανικά σ’ ένα τηγάνι