Αυτή η τούρτα μπράουνι με μαρμελάδα μοιάζει με το κλασικό μπράουνι λόγω της υγρής, σχεδόν λιωμένης υφής της, που οφείλεται στη χρήση φυτικού λαδιού. Το κακάο της δίνει μια γεμάτη, σοκολατένια γεύση και το αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο! Δείτε στο τέλος της συνταγής  

Χρήσιμα Tips για την Toύρτα Μπράουνι

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τούρτα μπράουνι με μαρμελάδα

Τούρτα μπράουνι με μαρμελάδα
Mια υπέροχη τούρτα μπράουνι με μαρμελάδα, μια συνταγή που είναι απολύτως νηστίσιμη, αλλά με τόσο πλούσια και υγρή υφή που θα σε εκπλήξει. Είναι το ιδανικό γλυκό για τις μέρες που νηστεύεις ή για όσους δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό, θα χρειαστούμε:

Για το κέικ:

  • 250 ml Ζεστό νερό
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 85 γρ. Ζάχαρη
  • 20 γρ. Κακάο
  • 70 ml Φυτικό λάδι
  • 1/2 κ.γ. Βανίλια
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ (κοφτά) ή 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • Οποιαδήποτε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού με ξινή γεύση (προτείνεται βατόμουρο, φραμπουάζ, φράουλα, βύσσινο)

Για το γλάσο:

  • 4 κ.σ. Νερό
  • 3 κ.σ. Κακάο
  • 3 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Φυτικό λάδι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

1. Σε ένα μπολ, ρίχνω όλα τα στερεά υλικά για το κέικ (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, βανίλια, μπέικιν πάουντερ και αλάτι). τα ανακατεύω πολύ καλά.

2. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. στη συνέχεια, ρίχνω το φυτικό λάδι και ανακατεύω.

3. Η ζύμη μου θα είναι αρκετά ρευστή, αυτό είναι φυσιολογικό. τη μεταφέρω σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. την οποία έχω στρώσει με λαδόκολλα.

4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. το αφήνω να κρυώσει τελείως.

5. Όταν το κέικ έχει κρυώσει, το κόβω στη μέση, σε δύο ίσους δίσκους. τον πρώτο δίσκο τον τοποθετώ σε μια πιατέλα και τον καλύπτω με μια γενναία ποσότητα μαρμελάδας.

6. Καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο.

7. Ετοιμάζω το γλάσο. σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο ρίχνω το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη και το λάδι. τα ανακατεύω καλά και τα αφήνω να βράσουν για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρώς.

8. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει τελείως. με ένα πινέλο, αλείφω ολόκληρη την επιφάνεια του κέικ.

9. Αφήνω την τούρτα να σταθεί για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζω στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Υφή: Η χρήση φυτικού λαδιού αντί για βούτυρο δίνει στο κέικ μια ιδιαίτερη υγρή και μαστιχωτή υφή, που θυμίζει μπράουνι.
  • Μαρμελάδα: Διάλεξε μια μαρμελάδα με πιο όξινη γεύση, όπως φράουλα ή βύσσινο, για να σπάσεις τη γλυκύτητα του γλυκού και να του δώσεις μια υπέροχη ισορροπία.
  • Αναμονή: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις το κέικ να σταθεί για μερικές ώρες, ώστε η μαρμελάδα και το γλάσο να ενσωματωθούν και να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.