Κορνεδάκια με κρέμα πατισερι

Συστατικά

Σφολιατα 2 φυλλα
Αβγο για αλειμμα
1 τεμ.Βουτυρο λιωμενο για αλειμμα 1 κ.σουπας
Μεταλλικα χωνακια

για το σιρόπι (προαιρετικά)
Ζαχαρη 285 γρ.
Νερο 340 ml
Βανιλια 1 καψουλακι

Για την κρέμα
240 ml (1 κούπα) γάλα φρέσκο
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
30 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Απλωνουμε στον παγκο μας την σφολιατα και την κοβουμε σε λωριδες 2 εκ.
Με ενα πινελο αλειφουμε ενα ενα χωνακι με το λιωμενο βουτυρο και τυλιγουμε την σφολιατα προσεχοντας να ακουμπαει η καθε λωριδα πανω στην αλλη.
Αφου τελειωσουμε την διαδικασια αυτη,αλειφουμε το καθε χωνακι με αβγο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα..περιπου 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και αφαιρουμε τα μεταλλικα χωνακια.
Αν θέλουμε να τα σιροπιασουμε τοτε σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι να σιγοβρασουν για 10 λεπτα.Αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια του λιγο και βουταμε για δευτερολεπτα τον καθε κορνε να σιροπιαστει.
Τους αραδιαζουμε σε ενα ταψι και τους αφηνουμε κατα μερος.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε.
Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίστε απαλά τα κορνεδάκια με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με αρακά αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με πιπεριές