Το ρυζόγαλο είναι ένα γλυκό που φέρνει στο μυαλό μας αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς και το νοσταλγικό άρωμα κανέλας που πλημμυρίζει το σπίτι. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, φτιάχνουμε ένα κρεμώδες και απολαυστικό γλυκό, που μπορείς να το σερβίρεις ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την όρεξή σου. Αυτή η συνταγή θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχεις δοκιμάσει ποτέ.


Υλικά για το Αυθεντικό Ρυζόγαλο

  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1-2 κουταλιές της κανέλας για την επικάλυψη

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

Αρχικά, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζω το ρύζι με το νερό και τα αφήνω να βράσουν. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 20 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

Ενώ το ρύζι βράζει, συνδυάζω τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μπολ. Τα ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Αφήνω αυτό το μείγμα στην άκρη.

Όταν το ρύζι τελειώσει το μαγείρεμα, ανοίγω το καπάκι και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς το γάλα μέσα στο ρύζι, ενώ μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύω για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Μόλις το ρύζι δεν είναι πλέον ρευστό, προσθέτω το μείγμα ζάχαρης/αυγού και ανακατεύω μέχρι να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνω το ρυζόγαλο στο ταψάκι ή σε ατομικά μπολάκια. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Θυμάμαι ότι το ρυζόγαλο θα πήξει περισσότερο μόλις κρυώσει. Τέλος, πασπαλίζω με την ποσότητα κανέλας που επιθυμώ και σερβίρω ζεστό ή κρύο.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: Χρόνος ψύξης (περίπου 1 ώρα)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Ρυζόγαλο

Για πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον κουταλάκι του γλυκού βανίλια.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μοσχοκάρυδο ως γαρνιτούρα μαζί με την κανέλα.

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη κανέλα, ανάλογα με τη γεύση σας.

ΠΗΓΗ: ladyandtheblog.com