Δείτε Επίσης: Κέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση | Τέλεια στιγμή για μια Πορτοκαλόπιτα με παγωτό
Το Κέικ των εσπεριδοειδών
Αυτή είναι η συνταγή την οποία έχω επινοήσει. Αυτό το κέικ ταιριάζει καλά με καφέ / τσάι ☕️ 🍵
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 αυγά
1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
2 συσκευασίες ζάχαρη βανίλιας
1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ή 2 πακέτα μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά εκχύλισμα αμυγδάλου
1 μικρό σακουλάκι (περίπου 1 κσ) σκόνη μαχλέπι
1 μικρό σακουλάκι (περίπου 1 κσ) σκόνη μαστίχα
1 μικρό σακουλάκι σκόνη (περίπου 1 κσ) καρδαμο
2 λεμόνια φλούδα ξύσμα
2 πορτοκάλια φλούδα ξύσμα
Χυμοί από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα αλεσμένα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά έως ότου κρεμώσουν. Προσθέστε λάδι, ανακατέψτε για 2 λεπτά, προσθέστε γάλα και κτυπήσετε για άλλα 2 λεπτά, προσθέστε χυμούς από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και χτυπήστε για 2 λεπτά. Σε ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν και όλα τα ξηρά συσταικά ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε αργά το ξυρό στο υγρό μείγμα και χτυπάμε για 3 λεπτά. Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και ρίξτε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ και ψήστε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάλτε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη
Δείτε Επίσης: Κέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση | Τέλεια στιγμή για μια Πορτοκαλόπιτα με παγωτό
ΠΗΓΗ: Suzanna Tatsis