Δείτε Επίσης: Ένα καταπληκτικό γλυκό!! Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού | Πορτοκαλόπιτα – φτιαγμένη με κανταΐφι

Τέλεια στιγμή για μια Πορτοκαλόπιτα …με παγωτό.🍊🧡

Συστατικά

Σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
Χυμός πορτοκαλιού
Φλούδες πορτοκαλιού
1 ραβδί κανέλας
6 γαρίφαλλα μπαχαρικό
Βανίλια

Κέικ

375 gr πακέτο φυλό κρούστας
1 φλιτζάνι λάδι (ηλιελαιο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (προσαρμογή στις προτιμήσεις)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα γιαούρτι
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Μέθοδος

Σιρόπι
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράστε για περίπου 10 λεπτά περίπου.
Ενώ ανακατεύετε περιστασιακά.
Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει στο πλάι.

Κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Λιπάνετε το ταψί σας. Χρησιμοποίησα έναν ταψί 25 εκ αυτή τη φορά ..
Βγάλτε το φύλλο έξω από το κουτί.
Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες και σε ένα δίσκο.
Τοποθετήστε τα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να τα στεγνώσετε. Παρακολουθήστε τα και κινήστε τα
τακτικά γύρω γύρω έως ότου στεγνώσει όλο το φύλλο.
Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα , αυγά, γιαούρτι μπέικιν πάουντερ & βανίλια.
Ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να πάρουμε μία καλή συνοχή.
Στη συνέχεια, προσθέστε αργά όλο το θρυμματισμένο ξηρό φύλλο στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί του κέικ και λειαίνετε το πάνω μέρος .
Προσθέστε φέτες πορτοκαλιών αν θέλετε.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα ή μέχρι να ψηθεί και να έχει χρυσό χρώμα.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε αργά το σιρόπι από πάνω.
Αφήστε το να παραμείνει για περίπου 1 ώρα έως ότου απορροφηθεί το σιρόπι ..
Απολαύστε το με παγωτό ή μόνο του.
Είναι ακόμη καλύτερο κρύο τις επόμενες μέρες.

Δείτε Επίσης: Ένα καταπληκτικό γλυκό!! Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού | Πορτοκαλόπιτα – φτιαγμένη με κανταΐφι

 

Προηγούμενο άρθροΨητό αχλάδι με ξηρούς καρπού σε φύλλο
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι