Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κέικ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρότα (χρησιμοποιώ ένα τρίφτη)
Επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
220γρ  τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας *
3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρης
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια, ψημένα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε ένα ρυχό ταψί  20 χ 45 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρίξτε την κανέλα, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το μπεικιν παουντερ από πάνω και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.

Προσθέστε αλεύρι περίπου 1/2 φλιτζάνι τη φορά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστεί. Ριξτε μεσα και χτυπήστε τα καρότα. Ρίξτε στο προετοιμασμένο ταψί του κέικ και ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από το κέντρο του ταψιού, περίπου 18-22 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ (ή το κύπελλο ενός μίξερ βάσης) συνδυάστε το βούτυρο, το τυρί κρέμας και τη βανίλια. Χτυπάτε σε μέτρια-χαμηλή μέχρι να είναι αφράτο περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέστε άχνη ζάχαρης ½ φλιτζάνι κάθε φορά και κτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί.
Απλώστε πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με καρύδια. Σερβίρετε και απολαύστε.

ΠΗΓΗ: theslowroasteditalian.com

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση