Δείτε Επίσης: Μπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας | Είναι Μπισκότα πιο μαλακά και από το βούτυρο

Το Μπισκότο Βουτύρου

Συστατικά:

113g (1/2 φλιτζάνι) αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
60g (1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) λεπτή ζάχαρη
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. Αλεύρι για κέικ
16g (2 κουταλιές της σούπας) νισεστε ή κορνφλαουρ

Συμβουλή σωλήνωσης: 1 εκατ

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε σε θερμοκρασία δωματίου (ή μαλακό) βούτυρο. Προσθέστε ζάχαρη και αλάτι.
Ανακατέψτε τα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα έτσι ώστε η ζάχαρη να μην πεταχτεί. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ηλεκτρικό μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες, απαλό και χνουδωτό.
Προσθέστε το κρόκο αυγού, κρέμα γάλακτος και εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορνφλαουρ σε 2 παρτίδες. Διπλώστε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Κοσκινίστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης. Η σωλήνωση μπροστα να είναι 1 εκ.
Σχηματίστε τα μπισκότα όπως βλέπετε στην φωτο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για περίπου 15-18 λεπτά.
Για 15 λεπτά, τα μπισκότα μπορεί να είναι πιο μαλακά από τα 18 λεπτά,
οπότε εξαρτάται πραγματικά από το πόσο τραγανό θέλετε να είναι τα μπισκότα σας.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Δείτε Επίσης: Μπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας | Είναι Μπισκότα πιο μαλακά και από το βούτυρο

Τα μπισκότα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό