Τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα κλασικό γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή του φύλλου με την πλούσια και δροσερή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε, γιατί η γεύση του είναι μοναδική. Εγώ τα φτιάχνω όταν θέλω να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου με κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τρίγωνα Πανοράματος

Tα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά της Θεσσαλονίκης, τα αυθεντικά Τρίγωνα Πανοράματος. Είναι ένα σιροπιαστό γλυκό με τραγανό φύλλο κρούστας και πλούσια, βελούδινη κρέμα που εγώ λατρεύω!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Τρίγωνα Πανοράματος θα χρειαστούμε:
Για τα τρίγωνα:
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
- 200 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι Νερό
- 1 κ.σ. Χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
- 2 Αυγά
- 500 ml Φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα στο τέλος)
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 Βανίλιες (ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι)
- 1 κ.σ. Βούτυρο (κρύο)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα σιροπιαστά γλυκά.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρέψει.
Για τα τρίγωνα
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Τις σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Παίρνουμε τρεις λωρίδες φύλλου, τις βάζουμε στον πάγκο και τις ραντίζουμε εναλλάξ με λιωμένο βούτυρο. Αρχίζουμε να τις διπλώνουμε τριγωνικά, όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια. Στο τέλος, για να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο, βάζουμε μια μπαλίτσα από λαδόκολλα μέσα σε κάθε τρίγωνο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια (ή το ξύσμα πορτοκαλιού), το αλεύρι και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Παίρνουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες. Αν στο τέλος δούμε ότι η κρέμα μας είναι αρκετά πηχτή, ρίχνουμε λίγο ακόμα γάλα. Αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Μόλις τα τρίγωνα έχουν κρυώσει τελείως, αφαιρούμε τις μπαλίτσες λαδόκολλας. Βουτάμε τα κρύα τρίγωνα στο χλιαρό σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα και τα γεμίζουμε με την κρύα κρέμα, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ για καλύτερο αποτέλεσμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou