Υλικά

3 αυγά
βανιλλίνη
Ζαχαρη-170γρ.
κεφιρ όλυμπος 3,2%-125 ml.
Φυτικό έλαιο-125 ml.
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (εγώ πρόσθεσα μόνο χυμό λεμονιού).
Αλεύρι -200 γρ.
Μπεικιν-1 κουταλάκι του γλυκού.

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και, αν θέλετε, το τριμμένο ξύσμα, το κεφίρ, το φυτικό λάδι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε στην πιο αργή ταχύτητα ακριβώς μέχρι να γίνει λείο και σβήνετε το μίξερ!
Βουτυρωνετε καλά όλη την φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσετε και μετά αδειάζετε το μείγμα στο ταψί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.

Πριν το βγάλετε από το φούρνο, βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, τρυπώντας το με ένα ξυλάκι.
Αφού βγάλετε από το φούρνο, αναποδογυρίστε το σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε το να κρυώσει.
Για τη διακόσμηση έλιωσα σοκολάτα γάλακτος και διακόσμησα με φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ