Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά και τη γεύση μιας φρεσκοψημένης γαλλικής μπαγκέτας; Ποιο είναι όμως το μυστικό; Μια μακρά περίοδος ξεκουρασεις στο ψυγείο, που αναπτύσσει γεύση και υφή στη ζύμη.

Υλικά:

Γαλλικές μπαγκέτες χωρίς ζύμωμα (3-4 τμχ)
500 γρ αλεύρι
5 g ξηρή μαγιά / 15 g νωπη
2 κουτ.γλ άλατι
10 γρ μέλι
360 ml νερό
Ψήνετε τις μπαγκέτες στους 230 °C για 25…30 λεπτά. Τα πρώτα 10 λεπτά με ατμό.

Εκτέλεση:

Σε ένα δοχειο διαλλυστε τη μαγιά, το αλάτι και το μέλι.
Αδειαστε αυτό το μειγμα σε ένα μεγαλο μπολ που είναι το αλευρι σας
Ανακάτεψε με μια σπατουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να παρει μια μορφή ζυμης. Δεν χρειάζεται έντονο ζύμωμα.
Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλά και μέχρι 15.
Αφού περάσει ο χρόνος, πασπάλισε γενναιόδωρα έναν καθαρό πάγκο με αλεύρι. Απλώσε τη ζύμη και χώρισέ την σε 3-4 ίσα μέρη.

Πλάσε κάθε μέρος σε μακρόστενο σχήμα, σαν μπαγκέτα. Τοποθέτησέ τις σε ένα ταψί αλευρωμένο , αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Αλευρωσέτες λιγο απο πάνω και κάλυψε τις μπαγκέτες με μια υγρή πετσέτα και άφησε τις να φουσκώσουν για περίπου 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Προθέρμανε το φούρνο στους 230°C. Πριν το ψήσιμο, χρησιμοποίησε ένα ξυραφι για να κάνεις κοψίματα στις μπαγκέτες,
δημιουργώντας χαρακτηριστικές γραμμές. Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και πρόσθεσε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό στον πάτο του
φούρνου για να δημιουργηθεί ατμός. Ψήνετε τις μπαγκέτες στους 230 °C για 25…30 λεπτά. Τα πρώτα 10 λεπτά με ατμό.

Ψήστε μέχρι οι μπαγκέτες να είναι χρυσαφένιες και να ακουγονται κούφιες όταν τις χτυπήσεις από κάτω.