Σταματήστε ότι κάνετε. Τσεκάρετε υλικά και φτιάξτε αυτή τη θεσπέσια τραχανόπιτα με κολοκύθι και πιπεριά που θα σας ζεστάνει και θα σας ικανοποιήσει γευστικά. Ο συνδυασμός του τραχανά, της κολοκύθας, της πιπεριάς και των αρωματικών βοτάνων δημιουργεί μια πίτα πλούσια σε γεύση και υφή. Είναι ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

2 κολοκύθια, τριμμένα και καλά στυμμένα
2 κούπες τραχανάς
700 ml γάλα
200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Άνηθος, τριμμένος στον τρίφτη (κατά βούληση)
Φρυγανιά, για το ταψί

“Για μια πιο τραγανή επιφάνεια πασπαλίσετε την τραχανόπιτα με τριμμένο κασέρι πριν το ψήσιμο..”

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά: τον τραχανά, την κολοκύθα, το γάλα, τη φέτα, τα αυγά, το ελαιόλαδο,
το αλάτι, το πιπέρι, το baking powder, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για περίπου 20 λεπτά για να απορροφήσει ο τραχανάς τα υγρά.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της τραχανόπιτας.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Αφήνουμε την τραχανόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

H συνταγή είναι της κας Βασιλική Φαρμάκη