Σήμερα θα ταξιδέψουμε γευστικά στη Μάνη για να φτιάξουμε την πιο απλή, αλλά απίστευτα νόστιμη ελληνική μακαρονάδα: την παραδοσιακή τσουχτή. Ετοιμαστείτε για μια έκρηξη γεύσεων με λίγα, αγνά υλικά και ένα τηγανητό αυγό στο τέλος!
Υλικά (για δύο άτομα – κατά προσέγγιση)
300 γρ. μακαρόνια (με τρύπες)
200 γρ. τριμμένη μυζήθρα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
Εκτέλεση
Τρίψτε τη μυζήθρα από τις λεπτές τρύπες.
Σε νερό που βράζει, ρίξτε αλάτι και προσθέστε τα μακαρόνια. Βράστε τα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Στραγγίστε τα μακαρόνια και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα, διατηρώντας τα ζεστά.
Σε ένα τηγάνι, ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε τη μισή τριμμένη μυζήθρα στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά για να πάρει ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς να καεί.
Ρίξτε τη λιωμένη μυζήθρα με το βούτυρο και το λάδι πάνω από τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε σκεπασμένο στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο. Τηγανίστε τα δύο αυγά μάτια, κατά προτίμηση μελάτα.
Σερβίρετε τα μακαρόνια και γαρνίρετε με την υπόλοιπη τριμμένη μυζήθρα και τα τηγανητά αυγά από πάνω. Αλατοπιπερώστε τα αυγά.
Καλή σας όρεξη!