Τυλιχτός Μπακλαβάς

Διαφήμιση

Από τα συστατικά που χρειάζεστε:
500 γρ. Καρύδια
500 g φύλλα κρούστας / μπακλαβά
400 g ζάχαρης
250 g βούτυρο

Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρης
600 ml νερού πάντα εμφιαλωμένο
1-2 βανίλιες
1/2 χυμό λεμονιού

Μέγεθος τα ταψιού 22χ38

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα καρύδια με την ζάχαρη και αφήνουνε στην άκρη

Βουτυρώνουμε το ταψί με λιωμένο βούτυρο
Στρώνουμε πάνω σε μία μεγάλη πετσέτα το πρώτο φύλλο το βουτυρώνουμε πολύ καλά και το καλύπτουμε με την γέμιση.
Στρώνουμε αλλά 4 (φύλλο – βούτυρο – γέμιση) αλλά κάθε φύλλο λίγο πιο μέσα από το
προηγούμενο όπως βλέπετε στην φωτό.
Τυλίγουμε με την βοήθεια της πετσέτας τον πρώτο ρολό και συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε
δύο ρολά.

Τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά για να σφίξουν τα ρολά και το
βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια (προσοχή το μαχαίρι θα πρέπει να είναι κοφτερό
και όχι πριονωτό και να κόβει τέλεια) στο μέγεθος που επιθυμούμε.
(καλλίτερα μικρά να είναι τα κομμάτια για να μην γίνονται υπερβολικά σε μέγεθος όταν
σερβιριστούν).

Διαφήμιση

Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στο βουτυρωμένο ταψί και από πάνω αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
Τα ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, πάνω κάτω οι αντιστάσεις, σε θερμοκρασία
150-160 βαθμούς ανάλογα και με τον φούρνο μας για μία 1 ώρα με 1 ώρα και ένα
τέταρτο περίπου μέχρι να μας δώσει ο μπακλαβάς το επιθυμητό αποτέλεσμα στο χρώμα του
και το βγάζουμε απο το φούρνο.
Σιροπιάζουμε καυτό τον μπακλαβά μόλις τον βγάλουμε και το σιρόπι ζεστό, μην το
προτιμάτε καυτό.

Για το σιρόπι, βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, αποσύρετε τη κατσαρόλα μετά από
5-7 λεπτά από την έναρξη του βρασμού και προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε…..

Το βασικότερο στη πετυχημένη γεύση του είναι η σωστή επιλογή των υλικών,
των φύλλων από τοπικό εργαστήριο της ώρας νωπά
( ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΓΚΙΛΑ)
καθώς και τα καρύδια επιλέξτε τα από κατάστημα ξηρών καρπών και χύμα, αφού πρώτα
τα δοκιμάσετε και σας αρέσουν γευστικά……
Στο σερβίρισμα στο πιάτο, εφόσον το γλυκό κρυώσει, θα πρέπει να είναι πλαγιαστό
το κομμάτι σαν φέτα ψωμιού και αν θέλετε περιχύνετε από πάνω λίγο σιρόπι
(μία κουταλίτσα) από το ταψάκι.

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση