Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για τυροκεφτεδάκια, αλλά αυτή εδώ με ενθουσίασε. Την είδα στο διαδίκτυο και την υιοθέτησα αμέσως. Είναι απλή, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Τα παιδιά μου τα ζητάνε συνέχεια! Δοκιμάστε τα κι εσείς – είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά:
1 κιλό φρέσκο τυρί (τύπου ανθότυρο ή 9% λιπαρά cottage από το σούπερ μάρκετ)
4 αυγά
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μου ή με μια σπάτουλα.
Η ζύμη δεν κολλάει και είναι πολύ εύκολη στη δουλειά – ιδανική!
Πλάθω μικρά, στρουμπουλά σιρνίκια.
Τα περνάω ελαφρώς από αλεύρι και τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά, με αρκετό λάδι ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση κάθε κομματιού.
Τα γυρίζω προσεκτικά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, βάζω λίγο ακόμα σιμιγδάλι και το αφήνω 10 λεπτά να «τραβήξει».
Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορώ να τα ψήσω στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται υπέροχα με μαρμελάδα, μέλι ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Η Συνταγή είναι της κας Olga Mordovina