Τυροκούλουρο 

Η Συνταγή είναι από το youtube κανάλι FOODouki

ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 6 τυροκούλουρα

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ κρυσταλλική ζάχαρη
60 ml χλιαρό νερό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γ αλάτι
200 ml νερό
4 κ.σ σπορέλαιο
300 γρ. τυρί κρέμα
ζαχαρόνερο (5-6 κ.σ νερό και 1/2 κ.γ ζάχαρη)
σουσάμι (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, την ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και αδειάζουμε την ενεργοποιημένη μαγιά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέχρι να ενσωματωθεί στο αλεύρι και να πάρουμε μια μαλακή και κολλώδη ζύμη.
Λαδώνουμε το ζυμάρι με σπορέλαιο και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος φουσκώματος ποικίλλει ανάλογα με την θερμοκρασία χώρου και κυμαίνεται από 30 τουλάχιστον λεπτά έως και 1-1μισή ώρα.

Όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, το ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και το ακουμπάμε πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και με τη βοήθεια ενός μικρού ρολού-πλάστη (αλευρωμένου) του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.
Στο κέντρο του ζυμαριού και κατά μήκος απλώνουμε 2-3 κουταλιές του γλυκού τυρί κρέμα.
Σηκώνουμε την μια πλευρά του ζυμαριού και την κάνουμε ρολό προς την άλλη πλευρά.
Πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλα τις ενώσεις και δίνουμε κυκλικό σχήμα ενώνοντας τις δύο άκρες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
Τοποθετούμε τα τυροκούλουρα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε κατά μέρος να φουσκώσουν για 30 περίπου λεπτά.
Όταν φουσκώσουν καλά, τα αλείφουμε με λίγο ζαχαρόνερο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε τα τυροκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στον αέρα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά προτού τα δοκιμάσουμε γιατί καίνε πολύ!
Αφράτη ζύμη και τυρένια γέμιση είναι η σίγουρη επιτυχία για ένα γευστικό κολατσιό κατά τη διάρκεια της μέρας!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί κρέμα με φέτα ή ανθότυρο ή κίτρινα τυριά και να φτιάξετε τη γέμιση της αρεσκείας σας.
Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε διπλάσια ποσότητα, να τα καταψύξετε και να τα έχετε έτοιμα προς ψήσιμο για κάθε περίσταση!

Κάντε Like και Share στο xideo αν σας αρέσει  !
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ (δωρεάν) στο κανάλι για περισσότερες συνταγές!

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι με κριθαράκι κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΖουμερά Ντολμαδάκια Νηστίσιμα…με σάλτσα λεμονιού