Τυροπιτάκια με Γιαούρτι

 

Υλικά:
Για την ζύμη:
6 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 100 γρ.)
μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι νερό (από την βρύση)
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
φέτα 2 φλ. τσαγιού (τριμμένη με τα χέρια)
ρεγκάτο 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
κασέρι 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
γκούντα 2 φλ. τσαγιού τριμμένη
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 300 γρ.)
πιπέρι
extra για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό
σουσάμι

 

Τι κάνουμε:

Για την ζύμη:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή αλλά εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα, να μην μας ξεραθεί και πάμε να φτιάξουμε την γέμιση.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα τυριά, το γιαούρτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 19-20 ισομεγέθη μπαλάκια (περίπου σε μέγεθος, λίγο μεγαλύτερο από καρύδι).

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε στρογγυλό (όχι πολύ λεπτό) φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. από την γέμιση των τυριών.

Παίρνουμε την μια πλευρά της ζύμης και την φέρνουμε ελαφρά στο κέντρο. Μετά την δίπλα πλευρά και τέλος την τρίτη πλευρά. Να ”συναντηθούν” στο κέντρο της ζύμης. Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (διαλυμένο με λίγο νερό) και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψιά) για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!

ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com