Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Οι Τυρόπιτες και κιμαδόπιτες με φύλλο τραβηχτό είναι το κάτι άλλο! Πραγματικά, είναι ό,τι πιο τραγανό και αέρινο έχω φάει ποτέ σε πίτα. Το φύλλο τους είναι τόσο εύκολο στο άνοιγμα, μόνο με τα χεράκια μας, που θα εκπλαγείτε! Είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας για πίτες που κάνουν “κριτς-κριτς” σε κάθε μπουκιά.

Τυρόπιτες και Κιμαδόπιτες με Φύλλο Τραβηχτό

Τραγανές τυρόπιτες και κιμαδόπιτες με φύλλο τραβηχτό, χρυσαφένιες και αφράτες.

Φτιάξτε απίστευτα τραγανές Τυρόπιτες και Κιμαδόπιτες με φύλλο τραβηχτό! Εύκολη συνταγή για αέρινο φύλλο που ανοίγει με τα χέρια. Το κάτι άλλο!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 15 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για 6 στριφταρια εβαλα:

  • 250 ml νερο
  • 1 κ.γ.αλατι.
  • 1 κ.γ. ελαιολαδο
  • 1 κ.γ.ξυδι.
  • 400 γρ αλευρι γ.ο.χ.

Instructions

Πάμε τώρα βήμα-βήμα να ετοιμάσουμε αυτές τις απίθανες τυρόπιτες και κιμαδόπιτες με φύλλο τραβηχτό:

  1. Ετοιμαζω την ζυμη μου η οποια ειναι ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Την αφηνω να ξεκουραστει για 15 λεπτα.
  2. Μετα την κοβω σε 6 μπαλακια τα παταω λιγο.Λιωνω μισο καλουπακι βουτηρο το βαζω σε ενα ταπερ και τοποθετω μεσα τα μπαλακια μου.Τα αφηνω για 1 ωρα τα γυριζω και μια φορα.
  3. Ετοιμαζω την γεμιση της αρεσκειας μου :κιμα ,τυρι,σπανακι πατατα,οτι αγαπατε.
  4. Παιρνω ενα ενα τα μπαλακια και τα ανοιγω με το χερι απο το κεντρο προς τα εξω.Ανοιγουν πολυ ευκολα.Λεπτο να διαφανιζει.Βαζω την γεμιση και ρολλαρω χαλαρα οχι σφιχτα ωστε να εχει αερα και τυλιγω .
  5. Κανω επαλειψη με κροκο με λιγο νερακι χτυπημενο και ψηνω στους 180 βαθμους. Τραγανα κανουν κριτσι κριτσι..

Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου

Notes

Για να γίνουν οι τυρόπιτες και κιμαδόπιτες με φύλλο τραβηχτό σας πραγματικά αέρινες και τραγανές, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Το βούτυρο: Μην παραλείψετε το βήμα με το λιωμένο βούτυρο και την ώρα αναμονής. Είναι το Α και το Ω για να ανοίξει εύκολα το φύλλο και να γίνει τραγανό.

Το άνοιγμα: Μην φοβάστε να τραβήξετε το φύλλο με τα χέρια. Η ζύμη είναι πολύ ελαστική και δεν θα σας δυσκολέψει. Όσο πιο λεπτό το ανοίξετε, τόσο πιο τραγανό θα γίνει.

Ρολάρισμα: Ρολάρετε τη ζύμη χαλαρά, όχι σφιχτά. Αυτό είναι ένα ακόμα μυστικό για να έχει αέρα μέσα και να γίνει αφράτο το αποτέλεσμα.

Επάλειψη: Η επάλειψη με κρόκο αυγού δίνει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και μια ωραία λάμψη στις πίτες.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή