Μανιταρόπιτα με τυριά

Η Συνταγή είναι του Γιάννος Βαλιάνος

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
100-150 γρ μπέικον
500 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι
250 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ τυριά (της επιλογής σας)
Αλατι,
πιπέρι
Λιγο λάδι

Εκτέλεση

1) Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον
2) Ταυτόχρονα κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια
3) Και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι να τσιγαριστουν. Είναι καλό να γνωρίζετε πως μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λαδάκι ακομη
4) Μολις έχει τσιγαριστει η γεμιση προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
5) Σε ένα πυρέξ η γενικα οτι ταψί θέλουμε, ανοίγουμε το ενα απο τα δυο φύλλα σφολιάτας αφότου έχουμε αληψει με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την γεμιση, έπειτα καλύπτουμε με τα τυριά και βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο.
6) Χαρασουμε το πάνω φύλλο στα κομμάτια που θέλουμε και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
7) Ριχνουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει χρυσάφι χρώμα.

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολα αφράτα τυρόψωμα
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με μία μεταξένια κρέμα