Υλικά
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Χλιαρό νερό (όσο πάρει, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
Για τη γέμιση:
350-400 γρ. φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για το άλειμμα:
Ελαιόλαδο (με φρέσκα κλαδάκια ρίγανης, προαιρετικά)
Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Έφτιαξα το ζυμαράκι από χθες με αλεύρι, ζαχαρη,αλάτι, ξηρή μαγιά και χλιαρό νερό μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Το έβαλα ψυγείο σκεπασμένο και το έβγαλα σήμερα το μεσημέρι τουμπανο
Aφησα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου tο έριξα στον πάγκο με ελάχιστο αλεύρι Το άπλωσα, έβαλα γύρω φέτα Το έκλεισα σε πουγκί
Λαδοκολα σε 34αρι ταψί eβαλα το πουγκί και το πίεσα να φτάσει στα όρια του ταψιού
Αφησα να φουσκώσει, πίεσα με τα χέρια, σε σχέδιο
Έριξα κάμποσο ελαιολαδο (έχω φτιάξει ένα μπουκάλι ελαιόλαδο με φρεσκα κλαδάκια ρίγανης) και λίγο ανθό
αλατιού Έψησα στους 190 γύρω στην ώρα, να πάρει ωραίο χρώμα
Εχω παρατηρήσει ότι όταν δεν βάζω λάδι στη ζύμη αλλά ρίχνω μπόλικο από πάνω, έχω ένα υπέροχο, ελαφρά λαδερό με τραγανή και τρυφερή κόρα τυροψωμο
Η Συνταγή είναιο της κας Souki Simeonidou