Υλικά:

1 αυγό
80 γραμμάρια ζάχαρη
8 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
100 ml ηλιέλαιο
200-220 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Προσοχή: Μην ανακατεύουμε υπερβολικά, καθώς η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη τις πλατιαζουμε με την παλαμη τις περναμε απο την ζαχαρη


κάνουμε το σχεδιο με το κουταλι

και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα.

ΠΗΓΗ