Αυτό το γλυκό είναι από τα πιο εύκολα που μπορείτε να φτιάξετε. Η βελούδινη κρέμα σοκολάτας αποτελείται από δύο στρώσεις: μια βάση από κρέμα γάλακτος και μια πλούσια, σοκολατένια επικάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό τόσο ελαφρύ και δροσερό, που θα γίνει η μόνιμη επιλογή σας για επιδόρπιο.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το απολαυστικό γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για την κρέμα βάσης:
- 125 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι
- 1 λίτρο Γάλα
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη (μείον δύο δάχτυλα)
Για την πουτίγκα σοκολάτας:
- 2,5 φλιτζάνια Γάλα
- 1,5 κ.σ. Αλεύρι
- 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 2,5 κ.σ. Κακάο
- 60 ml Ζάχαρη (περίπου 4 κ.σ.)
- 60 ml Νερό
- 60 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλέυρι μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να γίνει μία σφιχτή μάζα.
Αρχίζουμε τώρα και προσθέτουμε σιγα σιγα το γάλα και ανακατεύουμε και μόλις διαλύσουν όλα προσθέτουμε την ζάχαρη και πάλι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πηξει το μείγμα σε κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά ενω το ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε την κρέμα μεσα στα μπολάκια (περίπου 2 κουτάλες κρέμα σε κάθε μπολάκι) και αφήνουμε στην άκρη.
Για την πουτίγκα σοκολάτας
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, αλεύρι, κορν φλαουρ, κακάκο, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν όλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σοκολάτα σε κρέμα.
Προσθέτουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και παίρνουμε μια τέλεια κρέμα.
Ρίχνουμε μέσα στο σοκολατενιο μείγμα το νερό και χτυπάμε με ένα μπλεντερ χειρός οπότε κρέμα γίνετε βελούδινη.
Μοιράζουμε 2 κουταλες κρέμα σοκολάτα σε καθε μπολάκι και την ισιώνουμε.
Πασπαλίζουμε απο πάνω με σκόνη σοκολάτας ή κανέλα
Ετοιμηηηηηηηηηηηηη
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 25-30 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45-50 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για ψύξη (2 ώρες).
Χρήσιμα Tips για την Κρέμα Σοκολάτας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η βελούδινη κρέμα σοκολάτας σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι το μυστικό για να μην σβολιάσει η κρέμα, ειδικά στην αρχή που προσθέτεις το γάλα.
- Υφή: Η χρήση του μπλέντερ χειρός στο τέλος της σοκολατένιας κρέμας είναι απαραίτητη για να γίνει πραγματικά βελούδινη και λεία, χωρίς σβόλους.
- Σοκολάτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα κουβερτούρα αντί για σοκολάτα γάλακτος, για πιο έντονη γεύση.












