Πάστα Φλώρα

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας

Υλικά

1 γάλα ζαχαρούχο
1 αλεύρι που φουσκώνει(ίσως και λίγο περισσότερο)
1 αυγό
ξύσμα 1 πορτοκαλιού ή βανίλια
250 γρ μαργαρίνη
λίγο αλάτι
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
(800-1000γρ)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, το αυγό και τη μαργαρίνη που την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε ή βάζουμε λαδόκολλα σε αντικολλητικό ταψάκι για τάρτες 30εκ.
Κρατάμε λίγη από την ζύμη για να φτιάξουμε κορδόνια, και την υπόλοιπη την στρώνουμε στο ταψάκι μας πατώντας την με το χέρι και στο γύρω τοίχωμα του ταψιού να είναι πιο ψηλά για να σταθεί μέσα η μαρμελάδα.
Απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα όση ποσότητα μας αρέσει αρκεί να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Φτιάχνουμε με το χέρι κορδόνια και τα τοποθετούμε χιαστή πάνω από την μαρμελάδα πατώντας τα λίγο από πάνω να πλατύνουν.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν να την κόψουμε!!

H Συνταγή είναι της Maria Kostaki 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά Μπιφτεκια με ρύζι
Επόμενο άρθροΛεμονάτες φτερούγες κοτόπουλου…τρώγονται με τα χέρια