Κέικ Λιβάνου

Συστατικά

2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι
2 κσ μπέικιν πάουντερ
Πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Καθαρισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι για επικάλυψη
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον κουρκουμά και το
μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Προσθέστε το γάλα, το ροδόνερονερό. Διπλώνουμε απαλά και μετά προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να διπλώνουμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Να είστε υπομονετικοί καθώς αυτό θα διαρκέσει λίγα λεπτά, αλλά θα περάσουν.

Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί για κεικ με ταχίνι. Ρίξτε τη ζύμη του κέικ και προσθέστε τα καθαρισμένα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι ώστε να βγαίνουν σε κάθε κομμάτι
Αφήστε το να σταθεί για μισή ώρα περίπου, στη συνέχεια ψήστε για περίπου 25 λεπτά, γυρίζοντας το κέικ κατά τα 3/4 της διαδρομής για να γίνει ένα ομοιόμορφο ψήσιμο


Κόψτε το κέικ μόλις κρυώσει και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες

Σημειώσεις συνταγής
Αν δεν έχετε μεγάλη φόρμα για κέικ, χωρίστε το κέικ σε δύο μικρότερες φόρμες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο
Επόμενο άρθροΦανταστική Μηλόπιτα…σαν πάστα Φλώρα