Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

410 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
450 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
450 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
30 γρ Μπεικιν Παουντερ
2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ γλυκού Γλυκάνισο
650 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ Σταφίδες Αλεσμένες με λίγη Ζάχαρη

Για Διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη και Κανέλα Σκόνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το λάδι το χυμό πορτοκαλιού την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλα να ενσωματωθούν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπεικιν και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τέλος προσθέτω το αλεύρι με τις τριμμένες σταφίδες που τις εχω τρίψει στο μουλτι με μία μικρή ποσοτητα απο την συνολικη ζαχαρη που σας δίνω.
Λαδωνουμε και αλευρωνουμε ένα ταψάκι 30 εκ αδειαζουμε μεσα το μειγμα και ψηνουνε σε προθερμασμένο στους φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ωρα και τσεκαρουμε και με μαχαίρι να βγαινει καθαρο

Ετοιμη ψημενη η φανουρόπιτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πατιάτελα για να μπορέσω να την διακοσμήσω με υπέροχα στενσιλ με το Αγιο Φανούριο. Απλώνω γεναιόδωρα μια ποσότητα ζάχαρης αχνης επανω στην κρυα φανουρόπιτα την πιέζω με μια λαδοκολα ωστε να γινει συμπαγής.

Βάζω το στενσιλ πάνω στην πιτα και με μεγαλη προσοχή πασπαλίζω με κανέλα ωστε να παει παντου και την απλώνω ομοιόμορφα.

Προηγούμενο άρθροΝτοματόπιτα με φέτα
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με καρυδόπιτα