Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα κέικ αφρό με ινδοκάρυδο, σιροπιασμένο με σοκολάτα! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα το ζητούν συνέχεια! Η συνταγή είναι πολύ παλιά, την έφερε η μητέρα μου όταν είχε κάνει ένα ταξίδι στην Ξάνθη στην αδερφή της. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση του κέικ:
- Αυγά: 4
- Ζάχαρη: 2 φλιτζάνια (400 g)
- Γάλα: 2 ποτήρια (400 ml)
- Λάδι: 1,5 φλιτζάνι (300 ml)
- Ζάχαρη βανίλιας: 1
- Μπέικιν πάουντερ: 2
- Αλεύρι: 4 φλιτζάνια (600 g)
Για το μείγμα σοκολάτας (σιρόπι):
- Σοκολάτα: 200 γραμμάρια
- Γάλα: 1 ποτήρι (200 ml)
- Ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι (100 g)
- Μαργαρίνη: 60 g
Για την επικάλυψη:
- Αλεύρι καρύδας (Ινδοκάρυδο): 300 g
- Μαρμελάδα (προαιρετικά, δαμάσκηνο, βερίκοκο): όπως επιθυμείτε (αν είναι υγρή, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προετοιμασία της βάσης κέικ:
Πρώτα ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας, το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε ξανά με ένα μίξερ.
Τέλος, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Ψήσιμο:
Ετοιμάστε ένα ταψί 22 x 38 cm, στον οποίο βάζουμε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους **175 βαθμούς** για περίπου **30 λεπτά**. Μετά από 20 λεπτά ελέγχουμε αν είναι ψημένο. Τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι και αν δεν μένει τίποτα στο μαχαίρι τότε είναι ψημένο, αν ναι, τότε ψήνουμε ακόμα.
Προετοιμασία του μείγματος σοκολάτας (σιροπιού):
Ανακατέψτε τα συστατικά, τη σοκολάτα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Χρησιμοποιούμε ένα χλιαρό μείγμα.
Ολοκλήρωση του Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο:
Κόψτε το ζεστό μπισκότο (κέικ) σε κύβους.
Βουτήξτε κάθε κύβο σε χλιαρή σοκολάτα, γυρίστε το από όλες τις πλευρές για να απορροφήσει καλά τη σοκολάτα και στη συνέχεια ρίξτε την τριμμένη καρύδας.
Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να βυθίσετε ένα μέρος του μπισκότου σε κάποια υγρή μαρμελάδα, στη συνέχεια σε σοκολάτα και τέλος σε αλεύρι καρύδας. Έτσι το Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο αποκτά επιπλέον γεύση.
Καλή Επιτυχία!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος για την προετοιμασία σοκολάτας και το σιρόπιασμα.
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για μαργαρίνη στο σιρόπι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 60 γρ. βούτυρο αγελάδος για πιο πλούσια γεύση. Δες κι άλλες συνταγές για κέικ με βούτυρο.
Το κέικ πρέπει να είναι ζεστό ή χλιαρό και η σοκολάτα χλιαρή, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το μείγμα της σοκολάτας. Δοκίμασε να προσθέσεις λίγη κανέλα στο τελικό μείγμα ινδοκάρυδου. Δες και άλλες σοκολατένια γλυκά για έμπνευση.
Για πιο έντονη γεύση καρύδας, αντικατέστησε το λάδι με λάδι καρύδας στη βάση του κέικ. Αυτό θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο. Δες ιδέες για γλυκά με ινδοκάρυδο.
Tags: κεκάκι, σοκολάτα, ινδοκάρυδο, σιροπιαστό, εύκολο
Alt Text 1: Το τελικό Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο, πασπαλισμένο με καρύδα.
Alt Text 2: Κοντινό πλάνο στο Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο βουτηγμένο στη σοκολάτα.
Alt Text 3: Κεκάκι με Σιρόπι Σοκολάτας και Ινδοκάρυδο εύκολο και αγαπημένο γλυκό.
Σχετικές Συνταγές














