Η Φετόπιτα

Advertisement

Eίναι ιδανική με τον καφέ!

Υλικά

5 αβγά
1 φλυντζάνι ηλιέλαιο όχι τελείως γεμάτο.Περίπου ένα δάκτυλο
κάτω απο τα χείλη)
1 φλυντζάνι γιαούρτι
4 κουταλιές μπέικιν πάουτερ
————————————————————
1.5 φλυντζάνι διάφορα τυριά τριμμένα
1 φλυντζάνι χαλλούμι τριμμένο
1 φλυντζάνι αναρή, φρέσκια αλατισμένη, η
μισή τριμμένη και η άλλη μισή σπασμένη
με τα δάκτυλά
1 φέτα σπασμένη με τα δάκτυλά
2 φλυντζάνια αλεύρι
1 φλυντζανάκι του καφέ σιμιγδάλι
1 φλυντζανάκι του καφέ περίπου δυόσμο
Λίγο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κτυπούμε σε πλέντερ τα αυγά,το λάδι,το γιαούρτι και το μπέικιν πάουτερ.
Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι,τα τυριά,την αναρή,το χαλλούμι τη φέτα και το δυόσμο.
Σε μια μεγάλη κούπα σμίγουμε και
ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με σύρμα με κυκλικές κινήσεις.
Λαδώνουνε και άλευρόνουμε το ταψί μας και απλώνουμε μέσα το μίγμα μας.Βάζουμε και το σουσάμι μας από πάνω και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για 45 με 50 λεπτά,έως ότου η φετόπιτά μας πάρει το χρώμα που επιθυμούμε!

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Kyriacos Mitsides

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement