Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τρυφερότητα του φιλέτου κοτόπουλου με την πλούσια γεύση μίας λευκής σάλτσας μανιταριών, αρωματισμένη με κουρκουμά. Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο γεμάτο γεύση.
Υλικά:
Για τα μανιτάρια:
1 πακέτο λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 φλιτζάνια νερό
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, αραιωμένο σε λίγο νερό
Για το κοτόπουλο:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλεύρι για πανάρισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Ρίξτε το νερό στο τηγάνι και αφήστε το να πάρει βράση. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Διαλύστε το κορν φλάουρ στο αραιωμένο νερό και προσθέστε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίστε με ρίγανη. Πανάρετε τα φιλέτα σε αλεύρι.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη λευκή σάλτσα μανιταριών από πάνω. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή μια σαλάτα.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο
Συστατικά:
Φιλέτο κοτόπουλου – 600 g
Μανιτάρια Champignons – 300 g
Κρέμα Γάλακτος – 400 g
Σκληρό τυρί – 100 g
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Αλάτι – για γεύση
Μαγείρεμα:
1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Εάν τα μανιτάρια είναι μικρά, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.
2. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να καλυφθεί
το φιλέτο με μια λευκή κρούστα από όλες τις πλευρές.
5. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τηγανίστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Φέρτε σε ετοιμότητα.
6. Ρίχνουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 15 έως 20% σε λιπαρά. Όλα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Απλώστε την προκύπτουσα μάζα σε πηλινα μπολάκια ψησίματος.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 5-7 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσή κρούστα
στο τυρί.
9. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Καλή όρεξη!