Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τρυφερότητα του φιλέτου κοτόπουλου με την πλούσια γεύση μίας λευκής σάλτσας μανιταριών, αρωματισμένη με κουρκουμά. Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο γεμάτο γεύση.

Υλικά:

Για τα μανιτάρια:

1 πακέτο λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 φλιτζάνια νερό
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, αραιωμένο σε λίγο νερό

Για το κοτόπουλο:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλεύρι για πανάρισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Ρίξτε το νερό στο τηγάνι και αφήστε το να πάρει βράση. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Διαλύστε το κορν φλάουρ στο αραιωμένο νερό και προσθέστε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίστε με ρίγανη. Πανάρετε τα φιλέτα σε αλεύρι.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη λευκή σάλτσα μανιταριών από πάνω. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή μια σαλάτα.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στη γάστρα (χωρίς νερό)
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλου στην φριτέζα αέρος